Make-up, Review

REVIEW | CATRICE 24H MADE TO STAY MAKE-UP FOUNDATION 005

22 maart 2017 • Door

Het is eindelijk weer tijd voor een review! Dit keer review ik de Catrice 24h Made To Stay Make-up Foundation 005. Zo, dat is een mond vol. Persoonlijk ben ik gek op Catrice en op Catrice foundations, dus ik was erg benieuwd naar deze. Inmiddels gebruik ik het al een redelijke tijd en weet ik precies wat ik ervan vind. Ben je benieuwd? Kijk dan gauw verder.

catrice

Als eerste mijn complimenten aan Catrice, wat een toffe verpakking! Je zou absoluut niet zeggen dat dit een budget merk is. Het is een prachtige glazen flacon en voelt best luxe aan. Als ik zo naar de verpakking kijk, dan zou deze foundation wel 24 uur moeten blijven zitten, als dat niet veelbelovend klinkt dan weet ik het ook niet meer. Verder belooft het een perfecte dekking en een matte finish te geven. En het is ook nog eens waterproof. Dit vind ik altijd een rare: hoe is foundation waterproof?

Verder is deze foundation in erg lichte tinten te verkrijgen, wat een dikke vette plus is aangezien ik in de winter zo wit ben dan het bijna blauw lijkt, haha.

catrice

Een pompflacon, yaaaasss! De formule van de foundation is best licht, het druipt zo van je hand af als je het eerst op je hand doet. Het liefst breng ik het aan met een make-up spons.

Laten we het testen! Links zie je mijn blote-billen-gezicht en recht heb ik alleen een laagje foundation op.

CATRICE 24H MADE TO STAY MAKE-UP FOUNDATION

Mijn roodheid en wat vlekjes zijn verdwenen, maar mijn sproeten zijn nog steeds te zien. Nou moet ik eerlijk zeggen, dat mijn doel ook nooit is om mijn sproeten te verbergen. Ik zorg er eigenlijk altijd voor dat je het nog een beetje ziet. Mijn wallen en de roodheid zijn ook helemaal weg, yes!

Hier heb ik de rest van make-up opgedaan. Ik moet zeggen dat als ik de foundation net erop doe, het lijkt alsof het concealer is. Zo ontzettend veel dekking. De finish is dan ook heel mooi, maar op het moment dat ik poeder opdoe (veel verschillende poeders gebruikt) vind ik het een (klein) beetje tegenvallen. Als ik geen vette huid had, deed ik het liefst geen poeder op met deze foundation.

De allereerste dag dat ik deze foundation opdeed, viel ik per ongeluk in slaap met make-up op. Normaal gesproken word ik dan wakker met mijn make-up echt overal behalve op mijn gezicht, maar ik moet zeggen dat mijn make-up van die dag niet eens bewogen heeft. Was oprecht erg verbaasd toen ik wakker werd en in de spiegel keek. Het blijft dus echt goed zitten.

catrice

In het begin was ik euforisch over deze foundation, maar inmiddels vind ik het ‘best goed maar niet geweldig’. Laatst had ik problemen met mijn huid en kreeg ik wat uitslag en droge plekjes, toen zag de foundation er echt niet uit. Dus heb je erg droge huid en af en toe pukkeltjes, dan raad ik deze foundation niet aan. Heb je best een gave huid en wil je bijvoorbeeld je roodheid verbergen, dan raad ik het zeker aan.

 

CATRICE 24H MADE TO STAY MAKE-UP FOUNDATION is te koop bij de Kruidvat en kost €6,99