Opruimen, Tip, Wonen

DINGEN DIE OP JEZELF WONEN MAKKELIJKER MAKEN

24 februari 2017 • Door

Ik ben voortdurend naar tips & trucs aan het zoeken om het leven wat makkelijker te maken. Ja, dit klinkt super depri maar zo bedoel ik het niet, haha. Ik bedoel bijvoorbeeld schoonmaak tips of tips om snel en makkelijk maaltijden te bereiden. Zo heb ik een aantal handige goodies gevonden die het leven net ietsje makkelijker maken en al helemaal als je (net) op jezelf woont, want oh wat hebben we dan toch zwaar 😉 Benieuwd naar wat ik gevonden heb? Kijk dan gauw verder.

 • Gebruik statische stofdoeken
  Dit heeft mijn leven echt makkelijker gemaakt. Daarvoor gebruikte ik altijd een nat doekje om mee af te stoffen, maar oh wat maakt dat eigenlijk een bende. Je moet uitkijken dat je niet ineens een andere kant op veegt want dan heb je alle stof die je net zo netjes geveegd hebt, weer overal en ook nog eens in een natte versie. Met statische stofdoeken heb je dat gedoe niet meer en kost afstoffen niet meer zoveel energie, haha. Ik heb trouwens mijn stofdoeken bij de Action vandaan en daar kost het nog geen euro.
 • Allesreinigerdoekjes
  Oh wat ben ik blij met allesreinigerdoekjes! Het zijn letterlijk doekjes die doordrenkt zijn met allesreiniger, hoe handig? Doekjes zijn sowieso mijn beste vrienden tegenwoordig, het is gewoon zo makkelijk en je kan het overal voor gebruiken. Deze doekjes zijn trouwens niet zo handige om mee af te stoffen 😉 Maar wel heel handig om snel en effectief je wasbak schoon te maken of de wc-bril. De allesreinigerdoekjes die ik gebruik haal ik altijd bij de Lidl.
 • Maak eigen receptenboekjes
  Heb je geen zin meer om drie keer per week pasta te eten, maar heb je nooit inspiratie? Echt, welkom bij de club. Heb besloten om vanaf nu een eigen receptenboek te maken. Niet eentje waarin ik alles met de hand in ga schijven natuurlijk, want eerlijk is eerlijk – daar ben ik veel te lui voor. Ik wil ook geen boek ervoor aanschaffen, omdat het vaak toch dingen bevat die ik net niet lekker vind en dan vind ik het zonde van mijn geld. Ik ga namelijk iedere keer de Allerhande en dat soort boekjes van de supermarkt meenemen en alleen de lekkerste recepten eruit knippen en in een eigen mapje stoppen! Easy peasy.
 • Voegenborstel
  Een voegenborstel maakt het schoonmaken tussen de tegels veel makkelijker. Het kan daar best snel vies worden en vaak is het lastig om dit schoon te maken, vooral bij de tegels in de hoek. Zo’n voegenborstel die je hierboven kan zien maakt dit dus veel makkelijker door zijn vorm. Dit borsteltje heb ik bij your look for less gespot.
 • Dasty als schoonmaakmiddel voor je vloer
  Er zijn verschillende soorten Dasty maar ik bedoel de Dasty ontvetter, dat is de gele fles. Het is normaal gesproken bedoeld om gebruikt te worden in de keuken, maar het werkt fantastisch voor je vloer. Daarmee hoef je helemaal niet hard te boenen. Je sprayt het op de vloer en haalt het daarna weg met een doekje en het wordt echt heel mooi schoon. Probeer het maar eens #tipvankristina

 

Wat is jouw allerbeste tip om op jezelf wonen makkelijker te maken? 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met your-look-for-less.nl