Make-up, Review

Review | NYX Highlight & Contour Pro Palette

21 augustus 2016 • Door

Een mooie contour en highlight is tegenwoordig een must in mijn make-up routine en daarom ben ik altijd opzoek naar nieuwe producten om mijn contour helemaal on fleek te krijgen. Ik zie ook steeds meer merken die allerlei leuke bronzers en highlighters op de markt brengen, zo ook NYX. De NYX Highlight & Contour Pro Palette stond al erg lang op mijn verlanglijst en eindelijk heb ik het! Benieuwd naar mijn mening erover?

nyx contour

Ik weet niet wat het is, maar vroeger vond ik palettes helemaal niet zo leuk. Het neemt zoveel ruimte in en je gebruikt bijna nooit alle kleuren.. maar op een of andere manier wil ik tegenwoordig niks anders meer hebben dan een mooie palette. Wat ik zo handig vind aan dit palletje van NYX is dat het een doorzichtige deksel heeft. Daar kunnen meerdere bedrijven nog van leren, haha! Een doorzichtige deksel maakt het leven echt een stuk makkelijker, hoor. Zo hoef je niet je hele collectie overhoop te halen als je naar een bepaalde kleur op zoek bent. Goed, NYX heeft hier in ieder geval over nagedacht. Verder voelt de verpakking goed en stevig aan. Niks op aan te merken.

nyx contour

NYX Highlight & Contour Pro Palette heeft vier bronzers, ze zijn allemaal mat maar verschillen qua ondertoon. Zo heb je een aantal koele en een aantal warme tinten. Verder zijn er twee shimmer highlighters in te vinden en twee matte lichte poeders.

Dit zijn de swatches:

nyx swatches

Links zie je hoe de swatches in het licht eruitzien en rechts zie je ze in de schaduw. Zoals je zie is de pigmentatie erg goed. De formule is heel zacht en het is helemaal niet poederig.

nyx palette

De kleur linksboven en rechtsboven heeft een lichte shimmer. De gelige poeder (tweede van linksboven) doet me erg denken aan banana powder, zelf gebruik ik het om mijn contour te fixen als ik uitschiet. De tweede poeder van linksboven lijkt erg wit op de foto, maar eigenlijk is het een klein beetje roze. De allerlaatste kleur (rechtsonder) heb ik nog nooit gebruikt, omdat het voor mij veeeeeel te donker is, maar ik ben van plan om het als oogschaduw te gebruiken.

Als je een bepaalde pan helemaal opgemaakt hebt, kan je de pan eruit halen en een nieuwe erin zetten. Dus dat is helemaal super! Nou heb ik alleen de “navulling” nog nergens kunnen vinden.. Maar dat is een probleem voor later, haha!

nyx swatch

Ik vind dat NYX Highlight & Contour Pro Palette een erg natuurlijk effect geeft. Heb met dit palletje eigenlijk nog nooit de plank misgeslagen. Het geeft me een goed duidelijk aanwezige contour, zonder dat ik op een pannenkoek lijkt, snap je? Met andere bronzers kan het nog wel een klierenboel worden en er kunnen veel vlekken ontstaan, maar met dit palette heb ik dat nog nooit meegemaakt. De highlighters die in dit palletje zitten vind ik wel wat aan de magere kant, omdat ik persoonlijk meer van een wawawoom-effect houd. Op de eerste foto zie je de highlighters die ik heb gebruikt uit het NYX palette en op de tweede en derde foto zie je de highlighter van Sleek waar ik overigens ook een review artikel over heb gemaakt.

Ik ben super blij met dit palette en ga er nog zeker veel plezier aan beleven!


NYX Highlight & Contour Pro Palette is te koop bij de Douglas en kost 22,10 (Huh, het was eerst een stuk duurder toch?)

Raad ik het product aan? Ja

Wat is jouw lievelings palette?