Persoonlijk

Ik heb een blog! Waarom?

31 maart 2016 • Door

Hey! Zoals je ziet, heb ik nu ook een blog. Super gezellig, toch? Je kon me al sinds september volgen op YouTube en nu ook op mijn blog! In dit artikeltje vertel ik waarom ik met een blog ben gestart en wat je allemaal van mij kunt verwachten. Kijk je mee? 

Zoals ik al zei, ben ik sinds september actief op YouTube. Ik haal heel veel positieve energie uit YouTube en zou het liefst er nog veel vaker mee bezig zijn. Hoewel video’s opnemen en bewerken ontzettend leuk is, vraagt het wel enorm veel tijd. Er waren vaak momenten geweest waarop ik graag wilde dat ik een blog had. Toch twijfelde ik. Ten eerste wist ik niet zo goed hoe ik het allemaal zou moeten opstarten. Gelukkig wist mijn broer wel hoe dat moest, dus dat kon me ook niet meer tegenhouden. Een ander probleem was, dat ik niet zeker wist of ik een blog wel kon onderhouden. Ineens besefte ik me dat ik mijn YouTube ook met veel liefde heb onderhouden en er is altijd minstens één video per week verschenen het afgelopen halfjaar. Een blog onderhouden zal me vast ook wel lukken.

Een tijdje geleden, nog voordat ik met mijn kanaal begonnen was, heb ik een aantal artikeltjes gemaakt voor de blog van een vriendin van mij. Hierdoor leerde ik het blog-wereldje een beetje kennen. Toen ik ermee bezig was, kwam ik tot de conclusie dat bloggen niks voor mij was. Nu denk ik er heel anders over en ik kan niet zo goed uitleggen waarom.

Goed, waarom wilde ik zo graag een blog beginnen? Ik merkte dat ik het steeds leuker vond om mijn kijkers veel meer te betrekken bij wat ik deed en welke producten ik ontdekt had etc. Dat ging erg lastig omdat ik maar één keer per week een video upload en daar kan ik nou eenmaal niet alles inproppen wat ik graag wil laten zien. Bovendien waren de producten soms zo ‘klein’ dat ik er geen hele video over kon maken. Daarom besloot ik mijn Instagram ook een gigantische make-over te geven. Zo kon ik mijn favoriete producten met mijn kijkers delen. Toch liet het idee om een blog te beginnen mij niet met rust en inmiddels leek het me ook erg stoer om een eigen echte website te hebben.

Mijn geklets wordt alweer veel te lang. Kortom, wat kun je van mij verwachten? Ik ben super gek op alles wat met beauty te maken heeft, dus reken vooral op artikelen over make-up en inner beauty. Ook kleding vind ik te gek en daarom shop ik ook al te graag (oeps), maar dat komt waarschijnlijk in de video vorm terug op mijn blog. Verder zit ik nog bomvol met allerlei ideeën, maar die moet ik eerst nog even uitwerken en kijken hoe ik het toepas op mijn blog.

Ik zal mijn best doen om zoveel mogelijk met jullie te delen op mijn blog. Ik sta ook altijd open voor suggesties, tips, ideetjes en noem maar op, dus laat je vooral horen!

Heb jij ook een blog? Waarom en hoe ben je het dan gestart?